Voorverkoop kaarten PAAS(VRIJHEIDS)ONTBIJT gestart.

008001Deze unieke combinatie van Vrijheidsviering en beleving komt voort uit een even zo unieke samenwerking met bedrijven, stichting en verenigingen en zal plaatsvinden bij: 008001.

 (Het gijzelaars drama is in Heino het centrale Thema van de viering 75 jaar Vrijheid) zie ook : www.75jaarvrijheidheino.nl en Facebook.

Maak kennis met de ruimte waar destijds 66 gijzelaars zijn ondergebracht in de Serre van het voormalige café “CENTRAAL” van de familie Hassink aan de Canadastraat nr. 9.

Van hieruit zijn de gijzelaars kort voor de bevrijding van Heino, na een nacht overgebleven te zijn, lopend afgevoerd naar Zwolle. In Zwolle zijn de mannen ondergebracht in een school en hebben zij schuttersputten moeten graven langs de IJssel. Op 14 april zijn zij allen weer ongedeerd in Heino teruggekeerd.

De wandeling voert langs verschillende vindplaatsen uit de oorlog en u zult getrakteerd worden op crisiscake en slemp. Dit zijn producten die ten tijde van de oorlog met minimale grondstoffen zijn gemaakt en bij uitzondering werden geserveerd.

De inkomsten die uit deze activiteit worden gegenereerd worden aangewend om het totale programma mede te financieren. Wij nodigen u dan ook van harte uit om aan het ontbijt en de wandeling deel te nemen.